#papuposset-kasvisruokakisa käynnissä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
10.10.2017 klo 13.34

Espoon kaupungin ruokapalveluja tarjoava Espoo Catering järjestää asiakkailleen, kotitaloutta opiskeleville yhdeksäsluokkalaisille, jälleen Papuposset-kasvisruokakilpailun. Kilpailu on osa Espoon kaupunkitarinan kestävän kehityksen työtä.

Kilpailu on tarkoitettu espoolaisten peruskoulujen 9-luokkalaisille kotitaloutta opiskeleville nuorille. Kasvisruokakilpailuun voi osallistua aina vuoden 2018 maaliskuun loppuun asti. Kilpailu järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Aiheena kilpailussa on ”Vuoden 2018 kouluruoka on kasvisruoka”.

Ateriakokonaisuuden suunnittelussa voi käyttää laajasti kasvisruokavalioon sopivia aineksia. Arvioinnin kriteereinä ovat raaka-aineiden monipuolinen käyttö, ruoan maku ja ulkonäkö, ravitsemuksellisuus sekä aterian sopivuus kohderyhmälle eli peruskoulujen ja lukioiden oppilaille.

papuposeetOppilaiden ja opettajien postauksia odotetaan Instagramiin ja Twitteriin hashtagilla #papuposset, #espoocatering, #Espoo #kestäväEspoo ja #syödäänyhdessä. Ohjeita, annos-, maistelu- ja kokkailukuvia voi julkaista koko kisan ajan ja näin innostaa muitakin mukaan.

Kilpailussa kolme parasta reseptiä palkitaan. Voittaja-ateria toteutetaan syksyllä 2018 sadonkorjuun aikaan, jolloin kotimaisten kasvisten sato on parhaimmillaan.

Kilpailun aikataulu

Kilpailu alkaa lokakuussa ja kestää maaliskuun 2018 loppuun asti.

Reseptit on tarkoitus arvioida viikolla 16 ja voittajakokonaisuus valitaan viikolla 20.

Kilpailun kolme parasta reseptiä palkitaan. Voittaja-ateria toteutetaan syksyllä 2018 sadonkorjuun aikaan, jolloin kotimaisten vihannesten ja kasvisten sato on parhaimmillaan.

Kilpailutyöt, #papuposset-reseptit lähetetään: kirsi.kinnunen@espoocatering.fi

Kilpailun säännöt

Raaka-aineet

Raaka-aineiksi voidaan valita laajasti kasvisruokavalioon sopivia aineksia, kuten vihannekset, juurekset, viljatuotteet, palkokasvit ja niistä valmistetut tuotteet, kananmuna, maitotuotteet tai niitä korvaavat kasvipohjaiset tuotteet (mm. soija- ja kauravalmisteet), kasvirasvat, marjat ja hedelmät.

Raaka-aineina voidaan käyttää joko tuoreita tai pakastettuja kasviksia.

HUOM! Koska pähkinät ja mantelit voivat aiheuttaa vakavia allergiareaktioita, ruokaohjeissa ei saa käyttää pähkinää eikä mantelia. 

Ruokaohje

Ateria suunnitellaan 4 henkilölle.

Ohjeeseen kirjataan kaikki raaka-aineet kilogrammoina.

Työohje kirjataan selkeästi eri vaiheineen.

Ruokaohjeessa tulee olla yhtenä osana hyvä proteiinin eli valkuaisaineen lähde.

LISÄTIETOJA KILPAILUSTA:
ruokapalveluiden suunnittelija Kirsi Kinnunen, Espoo Catering Oy
kirsi.kinnunen@espoocatering.fi, 046 877 2700

tiedottaja Maarit Ohraluoma, Espoo Catering Oy,
maarit.ohraluoma@espoocatering.fi, 046 877 3729

tiedottaja Hannele Meller, Espoon kaupunki
hannele.meller@espoo.fi,  050 360 3758