#papuposset voitto Lintumetsän kouluun

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
3.5.2017 klo 14.45

Lintumetsän koulu voitti jälleen Espoon kaupungin ja Espoo Cateringin yhteisesti järjestämän kestävän kehityksen #papuposset-kasvisruokakisan. Kilpailu on tarkoitettu kaikille espoolaisille 9-luokkien kotitalousoppilaille.

Kirkkojärven koulusta kasvisruokia maistelivat Vanessa Ruuskanen ja Oskari Reinikainen.

Voittoisassa joukkueessa kokkailivat Antonia Gergen, Daniela Taddeo ja Mia Klinga. Heidän opettajansa on Heta Saastamoinen. Voittanut tyttötrio oli luonut maistuvan, värikkään ja hyvin kouluruokailuun sopivan kokonaisuuden. Se oli nimeltään Suomalaisia makuhelmiä vuosien varrelta; sienitäytteiset paprikat, peruna-bataattisose ja raikas kastike.

”Siinä on mukana mennyttä ja tulevaa sekä sopivasti ’twistiä’. Se sopii hyvin Suomen juhlavuoteen”, kuvaili joukkue itse ateriakokonaisuuttaan.

#papuposset 2017 voittajajoukkue Lintumetsän koulusta sekä palkintojen jakajat: Vasemmalta kotitalousopettaja  Heta Saastamoisen, Espoo Cateringin hallituksen puheenjohtaja Johanna Horsma, toimitusjohtaja Kristina Inkiläinen ja opetusneuvos Marjaana Manninen, Antonia Gergen, Daniela Taddeo ja Mia Klinga.

Voittajalounas tarjotaan Espoo Cateringin kaikille asiakasryhmille tsenäisyyspäivän juhlalounaalla kasvisruokavaihtoehtona.

Voittajat valitsi arvovaltainen raati, johon kuului oppilasedustajia Kuitinmäen ja Kirkkojärven koulujen ruokaraadeista sekä Espoon nuorisovaltuustosta, opetusneuvos Marjaana Manninen Opetushallituksesta, johtaja Seija Kurunmäki Elo-säätiöstä, Espoon kaupungin toimialojen edustajia, Espoo Cateringin toimitusjohtaja Kristina Inkiläinen ja hallituksen puheenjohtaja Johanna Horsma sekä Espoo Cateringin asiantuntijoita.

Palkinnot jakoivat Espoo Cateringistä Kristina Inkiläinen, Marjaana Manninen Opetushallituksesta ja Johanna Horsma Espoo Cateringin hallituksesta.

”Arvostan tämänlaatuista työtä,  jossa oppilaiden kanssa yhdessä kehitetään kouluruokailua ja yhteisen oppimisen kautta nostetaan esille arjen valintoihin liittyviä kestävän kehityksen näkökulmia”, kiitteli opetusneuvos Marjaana Manninen.

Syksyllä uusi kisa

#papuposset on osa kestävän kehityksen kasvatustyötä. Kilpailulla Espoo Catering ja Espoon kaupunki yhteistyössä kiinnittävät koululaisten ja heidän vanhempiensa huomiota kestävään elämäntapaan ja kannustavat vastuullisiin valintoihin. Seuraava kisa käynnistyy jälleen syksyllä koulujen alkaessa.

Tasaväkisessä kisassa toiseksi sijoittuivat Jessica Hämäläinen ja Ilona Leppänen opettajanaan Heta Saastamoinen. Kokonaisuus sisälsi Suomi kasvisherkkupyörykät, kasvisranskalaiset ja coleslawsalaatin. Myös hopeajoukkue on Lintumetsän koulusta.

Kolmannen sijan saavutti joukkue Olga Karttunen, Minja Pajari ja Mona Lehtokari opettajanaan Arja Rimpiläinen Juvanpuiston koulusta. Ateria sisälsi sitruunaisen härkisstaginen ja ohraa.

Neljäs sija tuli joukkueelle Lassi Kontio, Kosti Repo ja Tommi Tomppo opettajanaan Arja Rimpiläinen Juvanpuiston koulusta, ohje oli Papunuudeliwokki.

LISÄTIETOJA:
Riitta Kotilainen, riitta.kotilainen(at)espoocatering.fi

Espoo kestävän kasvun polulla
 
Espoon kaupunki luo kestävää tulevaisuutta yhdessä asukkaiden ja kumppanien kanssa sekä osana
pääkaupunkiseutua. Työn tavoite on hyvinvointi fiksussa, turvallisessa kaupungissa, jossa arki sujuu.

Kaupungistumisen luomat mahdollisuudet hyvään elämään hyödynnetään. Espoota rakennetaan palvelujen, liikkumisen, asumisen, kulttuurin ja talouden kannalta kestävästi. Tavoitteena on muun muassa, että kaupungissa energia on tuotettu hiilivapaasti, kasvetaan kestävään elämäntapaan, lähiluontoa arvostetaan elämän lähteenä ja jossa kaikkien osallisuus on arkea. Kehitystä kannattelee espoolaisesta osaamisesta syntyvä innovaatioihin ja kiertotalouteen perustuva elinvoima.
 

Noin kolmasosa kulutuksen kaikista ympäristövaikutuksista aiheutuu ruoasta. Ruoan ilmastovaikutukset ovat keskimäärin samaa suuruusluokkaa asumisen ja liikkumisen kanssa. Kaupunki tuo kouluihin kestävää elämäntapaa tukevaa opetusta. Tähän kannustetaan muun muassa #papuposset-kasvisruokakilpailulla.