Ruokavalinnoilla vaikutat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
9.12.2016 klo 10.39

Suomessa noin kolmasosa kulutuksen kaikista ympäristövaikutuksista aiheutuu ruoasta. Ruoan ilmastovaikutukset ovat keskimäärin samaa suuruusluokkaa asumisen ja liikkumisen kanssa.

Espoon tavoitteena on olla vastuullinen edelläkävijä. Kestävää tulevaisuutta rakennetaan laajasti esimerkiksi uusilla liikkumisen, rakentamisen ja energiaan liittyvillä ratkaisuilla. Kaupunki myös haluaa tuoda kouluihin kestävää elämäntapaa tukevaa opetusta. Tähän kannustetaan muun muassa #papuposset-kasvisruokakilpailulla.

Suositaan kasvisvoittoista ruokaa


Merkittävät ilmasto- ja ympäristöhyödyt, sekä samalla terveyshyödyt, saavutetaan kun syödään:
• lautasmallin mukaisesti ravitsevia raaka-aineita
• kasvisvoittoisesti
• kaudenmukaisesti
• vain todellisen energiantarpeen mukaisesti
• minimoiden ruokahävikki

Tutustu: http://www.espoo.fi/fiFI/Asuminen_ja_ymparisto/Kestava_kehitys/Ruokavalinnat